Mooi Rood: Mooi boos vanuit waardensystemen

spiral rood trefwoordenAanbod voor begeleiders (trainers/adviseurs) en leidinggevenden die Spiral Dynamics integral en/of Management Drives kennen

Wij werken al sinds 2004 veel en graag met SDi en MD. Het rode waardensysteem, de rode drijfveer, neemt daarbij een bijzondere plek in: 50% van ons werk is een gevolg van gebrekkig rood.

Wij verleiden mensen die met SDi of MD werken om hun eigen ‘rood’ beter in te zetten én om anderen daartoe uit te dagen op een professionele manier.

 Onze observaties:

  • Bijna niemand heeft rood op 1
  • Weinig teams hebben rood in hun teamprofiel
  • Veel teams hebben rood hoog in de verwerping
  • Veel teams hebben een neiging tot het vermijden van rood (confrontaties, aanspreken)
  • Door uitstel van ‘gezond rood’  slaat het vaak door, waardoor schadelijke effecten ontstaan

Oorzaken:

Vanuit het Nederlandse poldermodel hebben we een collectieve verwerping op rood. Dientengevolge zijn we weinig getraind waardoor de inzet vaak ineffectief is. Dit bevestigt de overtuiging dat rood niet mag en schadelijk is.

Rood is het peper in een (professionele) relatie!

De trainingen rond conflicthantering zijn vaak oppervlakkig: deelnemers leren  trucjes op ‘how-to-do’-niveau, niet op houding- of (onbewust) overtuigingsniveau. Terwijl dáár vaak het juiste aanknopingspunt zit voor een effectief leerproces. Door te werken vanuit de waardensystemen maak je fundamenteel verschil.

Aanbod

Voor leidinggevenden die, al dan niet met hun teams, vanuit de waardensystemen aan stevige professionele relaties willen werken maken wij graag aanbod op maat. Neem contact op voor meer informatie.

Professionele trainers, coaches en adviseurs die hun plek willen innemen in de huidige, lastige markt zijn ook welkom met hun vragen. We onderzoeken graag samen hoe we daarbij van betekenis kunnen zijn.