"Confronteren vraagt dat je trouw blijft aan jezelf, aan je eigen waarden én de verbinding aangaat met de ander."

Doe mee aan één van onze trainingen en voel je safe bij boos!

Welkom

Welkom op de site van Mooi boos. Mooi boos is een thema waar wij, Jasper Rienstra en Leidje Witte, een missie op hebben. We willen dat er meer mooie boosheid in de wereld wordt gezet omdat de wereld daar volgens ons frisser en beter van wordt.

We werken daar samen met onze klanten aan op verschillende manieren. Op deze site kun je meer informatie vinden hoe we dat doen. Wil je meer informatie of heb je een specifieke vraag? Meld je via de knop contact, dan gaan we graag met je in gesprek.

Leidje Witte

Leidje WitteSenior trainer, coach en interim-leider  met meer dan 25 jaar ervaring in dit vak. Ik wil met mijn werk eraan bijdragen dat er meer verbinding en liefde in de wereld ontstaat en blijft bestaan. Daarvoor is ook nodig dat je bereid bent om verschillen te zien en te erkennen. Dat je in relatie beschermt wat je lief is door de grens aan te geven. Dat je bereid bent je boosheid in te zetten als dat helpt.

Nicoline van der Heijden

Nicoline van der Heijden
Senior trainer, coach en acteur. Lelijk boos bestaat niet. Als rollenspelacteur heb ik, op verzoek, heel wat boze mensen gespeeld. Vaak belanden we tijdens zo’n rollenspel in een argumentenstrijd met als uitkomst een winnaar en een verliezer. Toen ik zelf weer in opleiding ging ontdekte ik dat je beter je energie kunt steken in het leren uiten van je eigen boosheid. Dat opent deuren naar groei en ontwikkeling vanuit je eigen kracht. Wanneer je boosheid kunt zien als ‘het gevoel dat je waarschuwt dat jouw grens in contact met de ander wordt overschreden’ en je deze boosheid uit in contact met degene die je grens overschrijdt, dan draag je er optimaal aan bij dat lelijke boosheid verdwijnt.

Mooi boos zijn vraagt om kennis (wat is boosheid?), inzicht (hoe ga ik daarmee om?) en vaardigheid: oefenen met uitdagende situaties uit je dagelijkse praktijk. Ik zet graag mijn vaardigheden in ten dienste van het ontwikkelen van jouw ‘mooie boosheid’.

Jasper Rienstra

Jasper Rienstra
Senior trainer, management consultant en synnervator. Als ik kijk naar de samenleving en mijn werk, denk ik dat “respectvol confronteren” een acupunctuurpunt is. Het lijkt maar een klein aspect, maar als je dààr op ‘drukt’, gaat alles weer stromen.

Confronteren verwijst voor mij naar een achterliggend levenslustig, vitaal verlangen. Een verlangen naar echtheid, naar echte verbinding, naar investeren in relatie. Ik vind het heel fantastisch om mensen in contact te brengen met hun verlangen. En ik geloof heilig in: “Your playing small doesn’t serve the world”.