Confronteerders vertellen!

 

“Confronteren lag voor mijn gevoel ver van me af en dat deed ik alleen in extreme situaties. Daardoor ging ik helaas uit contact.  Confronteren heeft nu een veel minder negatieve connotatie voor me en ik pas het als interventie vaker en eerder toe.”

We hebben vier oud deelnemers van de training Confronteren met Respect geïnterviewd. Lees het eerste interview met Jonny van der Zande:

Wat anderen vinden van wat we doen.

Confronteerders vertellen!

We hebben vier oud deelnemers van de training Confronteren met Respect gevraagd wat het ze heeft gebracht. Hieronder het eerste interview met Jonny van der Zande, senior organisatieadviseur bij de gemeente Den Haag.

Jonny van der Zande

Wanneer heb je aan de training Confronteren met Respect (CmR) deelgenomen?

April 2011.

Waarom ben je training CmR gaan doen? Aanleiding, leervraag?

Ik heb ook een andere cursus (Spiral Dynamics integral I en II) bij Jasper gevolgd. Bij die cursus deed Jasper de uitnodiging om de training CmR uit te proberen.

Wat heeft het je opgeleverd?

Ik vond het heel boeiend om Theory U en SDi aan elkaar te relateren. Daarnaast heb ik meer inzicht in mijn eigen manier van confronteren gekregen en heb ik geëxperimenteerd met de manier van confronteren die ik tijdens de training heb aangeleerd. Beiden lagen gelukkig niet ver bij elkaar vandaag zodat het makkelijker toe te passen was. Wat sterk ik sterk vind, is dat Leidje en Jasper iets ophalen dat al in jezelf ligt. Het leren gaat ‘’van binnen naar buiten’’ in plaats van ‘’van buiten naar binnen’’.

Hoe heb je wat je geleerd hebt in de praktijk gebracht na de training?

Wat ik heb afgesproken om in de praktijk te brengen, heb ik ook meteen gedaan en dat is goed gegaan. Confronteren lag voor mijn gevoel ver van me af en dat deed ik alleen in extreme situaties. Daardoor ging ik helaas uit contact.  Confronteren heeft nu een veel minder negatieve connotatie voor me en en ik pas het als interventie vaker en eerder toe.

Wat vond je kenmerkend aan deze training?

Jasper en ik  hebben allebei dezelfde ‘’Zijnsoriëntatie’’ achtergrond. Die manier van werken, van veel ervaren, zat ook in de training: de combinatie van goed nadenken, structureren en voelen. Dat werd weer mooi aangevuld  met de directe en vormvrije invalshoek  van Leidje.

Scroll naar boven