Nicoline van der Heijden

Nicoline van der Heijden
Senior trainer, coach en acteur. Lelijk boos bestaat niet. Als rollenspelacteur heb ik, op verzoek, heel wat boze mensen gespeeld. Vaak belanden we tijdens zo’n rollenspel in een argumentenstrijd met als uitkomst een winnaar en een verliezer. Toen ik zelf weer in opleiding ging ontdekte ik dat je beter je energie kunt steken in het leren uiten van je eigen boosheid. Dat opent deuren naar groei en ontwikkeling vanuit je eigen kracht. Wanneer je boosheid kunt zien als ‘het gevoel dat je waarschuwt dat jouw grens in contact met de ander wordt overschreden’ en je deze boosheid uit in contact met degene die je grens overschrijdt, dan draag je er optimaal aan bij dat lelijke boosheid verdwijnt.

Mooi boos zijn vraagt om kennis (wat is boosheid?), inzicht (hoe ga ik daarmee om?) en vaardigheid: oefenen met uitdagende situaties uit je dagelijkse praktijk. Ik zet graag mijn vaardigheden in ten dienste van het ontwikkelen van jouw ‘mooie boosheid’.