“Ik vond het heel boeiend om Theory U en Spiral Dynamics in de training Confronteren met Respect  aan elkaar te relateren. Daarnaast heb ik meer inzicht in mijn eigen manier van confronteren gekregen en heb ik geëxperimenteerd met de manier van confronteren die ik tijdens de training heb aangeleerd. Beiden lagen gelukkig niet ver bij elkaar vandaag zodat het makkelijker toe te passen was. Wat sterk ik sterk vind, is dat de trainers iets ophalen dat al in jezelf ligt. Het leren gaat ‘’van binnen naar buiten’’ in plaats van ‘’van buiten naar binnen’’.

Wat ik heb afgesproken om in de praktijk te brengen, heb ik ook meteen gedaan en dat is goed gegaan. Confronteren lag voor mijn gevoel ver van me af en dat deed ik alleen in extreme situaties. Daardoor ging ik helaas uit contact.  Confronteren heeft nu een veel minder negatieve connotatievoor me en en ik pas het als interventie vaker en eerder toe. 

Kenmerkend aan deze training vond ik de manier van sterk ervaringsmatig werken, die mooi aansloot op mijn ‘’Zijnsoriëntatie’’ achtergrond. Ook de combinatie van goed nadenken, structureren en voelen zat mooi in de training. Soms afgewisseld met een directe en vormvrije invalshoek.”

  • Jonny van der Zande, interim manager gemeente Den Haag
Scroll naar boven